Welke print past het beste bij jouw figuur? | Fashionchick

2022-10-02 08:54:55 By : Ms. Josie Wu

Bij het kiezen van een kledingstuk met print is het belangrijk om rekening te houden met je figuur. Prints zijn namelijk niet alleen mooi en hartstikke fashionable, ze kunnen je ook helpen om je het lichaam van je dromen te bezorgen.

Stippen, luipaardprint of een slangenmotief. Een goed geplaatste print is van groot belang. Gelukkig hebben we in de shop prachtige items met print in overvloed en is er voor elk figuur wat wils. Benieuwd wat jou het beste staat? Wij geven je figuuradvies.

Wat is jouw body type? Doe de test

Zijn jouw schouders smaller dan je heupen? Oftewel: heb jij een paar lekkere billen en goedgevormde heupen? Dan heb jij een zogenaamd peerfiguur. Om je lichaam een beetje in balans te brengen kun je het beste kiezen voor een rok of broek in één kleur en prints bewaren voor jasjes, tops en blouses. Zo trek je de aandacht naar de bovenkant en breng je je lichaam meer in balans. Heb je je oog laten vallen op een jurk met print? Let er dan goed op dat deze je lichaam mooi uit laat komen. Een off-shoulder jurk of een wikkeljurk staat je prachtig.

Hip Voor De Heb | Hip voor de Heb

Hipvoordeheb.Nl | Hip voor de Heb

Heb jij mooie benen, maar ben je iets minder blij met je buik? Geen probleem: met een paar simpele trucjes fake jij gewoon het lichaam waar je al jaren van droomt. Het geheim? Balans. Om de aandacht naar je prachtige stelten te trekken kun jij makkelijk een rok of broek met een drukke print aan. Ook een A-lijn jurk of rok met print staat je prachtig. Wil je toch graag een top of blouse met print dragen? Zorg voor een getailleerd model.

Claudia Sträter | de Bijenkorf

Menig vrouw zal jaloers op je zijn, als je zo recht bent als een plank. Maar misschien droom jij juist wel van vrouwelijke rondingen. Gelukkig kunnen de juiste items én prints je daar een handje bij helpen. Belangrijk om te weten is dat prints je over het algemeen iets voller maken. En dat ruches of andere details dit effect versterken. Aangezien jij dat prima kunt hebben, zou jij makkelijk van top tot teen in een print gehuld kunnen gaan.

Catwalk Junkie | Ravage by Tess

Hipvoordeheb.Nl | Hip voor de Heb

Heb jij een volle boezem, pronte billen en een slanke taille? Oeh-la-la. Heel veel vrouwelijker dan dit wordt het niet. En nog beter: jij kunt heel veel soorten prints dragen. Je curvy figuur komen het beste uit in kleding die iets meer aangesloten zit. Een aangesloten jurkje of een sexy kokerrok bijvoorbeeld. Ben je lang? Dan kun je het beste voor grotere prints gaan. Kleinere dames kunnen juist kleine, fijne prints goed hebben.

Scotch & Soda | Ravage by Tess

Ba&Sh | de Bijenkorf

De omgekeerde driehoek wordt ook wel het 'atletische figuur' genoemd, en is te herkennen aan de brede schouders die smal naar beneden toeloopt. Ben je de trotse eigenaresse van dit figuur? Dan kun je je benen extra benadrukken - je raadt het al - met een opvallende print in een felle kleur of lichte tint. Je kunt het niet bont genoeg maken, want het zal je figuur prachtig tot zijn recht laten komen.

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Hipvoordeheb.Nl | Hip voor de Heb

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Een aardbei figuur wordt gekenmerkt door ronde, brede schouders en volle borsten en loopt daarna steeds smaller toe. Net als de omgekeerde driehoek mogen je benen gezien worden. Als je graag prints draagt, kun je dus het beste gaan voor een broek of rok met print met opvallende kleuren. Ben je ook een fan van tops en blouses met print? Zorg dan dat er een V-hals in zit zodat het je bovenkant breekt.

Scotch & Soda | Scotch & Soda

Circle Of Trust | Circle of Trust

Hipvoordeheb.Nl | Hip voor de Heb

5 manieren om je buikje te camoufleren

Deze rok past bij jouw figuur

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Trend gespot: sandalen met bandjes Fashion Lees ook Zó kom je van die krasjes op je zonnebril af Fashion Lees ook The wardrobe makers: 3 looks met een spijkerjas met print Fashion Lees ook De leukste scrunchies voor een bad hair day Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Trend gespot: sandalen met bandjes

Zó kom je van die krasjes op je zonnebril af

The wardrobe makers: 3 looks met een spijkerjas met print

De leukste scrunchies voor een bad hair day

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.